joi, 24 aprilie 2008

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata)



Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) este o planta agatatoare originara din Brazilia care astazi este cultivata si in Australia, dar si unele regiuni din Africa.


Prezentare: Planta are tulpini verde inchis, filiforme, cu frunze lucioase, si palmat lobate. Florile au o corola de petale alb-gri ce inconjoara o coroana de filamente subtiri de mai multe culori (purpuriu la baza, albe la mijloc si albastre la varf) si o parte centrala formata din 5 stamine care ies in evidenta, galben - aurii, si din 3 stigmate maro. Planta infloreste incepand din vara. Fructele acestei plante sunt portocalii si au marimea unui ou de porumbel.


Proprietati: Passiflora este cunoscuta (datorita prezentei alcaloizilor harmanici si flavonelor) pentru efectele: sedativ, analgezic. Inhiba activitatea motorie, creste frecventa respiratorie. Este hipotensiva, anxiolitica, antispasmodica. Studiile clinice au aratat ca passiflora are actiune sedativa la doze mari si anxiolitica la doze mici.


Indicatii: Se recomanda pentru un somn sanatos si linistitor, cat si pentru indepartarea starilor de neliniste, fiind un exceptional sustinator pentru obtinerea echilibrului si calmului necesar.

Niciun comentariu: